Художник

   Клуб  Художник  към  БУ „Св. св. Кирил и Методий” Виена  е едно своеобразно  творческо ателие, в което децата разказват различни истории и споделят своите мечти  с помощта на средствата на изобразителното изкуство.
   Всяко дете притежава таланти. Моята работа с децата в нашите цветни дни е да ги вдъхновявам, да ги подкрепям и да им създавам пространство, в което да проявят креативността си.    В нашето творческо ателие децата развиват въображението си, придобиват умения за композиране и балансиране на рисувателното пространство, пропорции, опознават качествата на цветовете, формират собствен начин за творческо себеизразяване.
Децата работят с акварел, темпера, пастели, цветни моливи и графични материали.  Създават рисунки – шедьоври, които можете да видите в нашата галерия.

Ето някои от темите, по които малките художници работят: България – земя на рози, Историята на малката рибка, Слънцето е живот, Коледна тишина, Рицарска постъпка, Роботите – приятели на човека, Натюрморт, Моята България.

           През изминалите  години рисунки на малките художници взеха участие и бяха отличени в конкурсите:  Велики Преслав-история на цял един народ /организиран от Международен културен форум – Преслав/, България в моите мечти /организиран от Държавна Агенция за българите в чужбина/, Рицарят в мен / организиран от Орден на рицарите тамплиери, Велик Приорат България/, Азбука /организатор Арт ателие – Пловдив/, както и в различни училищни конкурси.
                                                                                                              Таня Александрова